Over Pulanka

Begin jaren ’90 ben ik begonnen met toerlanglauf/crosscounty skiing. Eerst in de Ardennen, Sauerland en Eifel. Later in Scandinavië.
Om tijdens meerdaagse tochten mijn tent, slaapzak, eten, branders e.d. mee te kunnen nemen, heb ik een bagage slee gebouwd. Een dergelijke bagage slee wordt ook wel een pulka genoemd.
Er ontstond al snel de grap dat ik een bedrijfje had “Lankhof Pulka’s” Deze twee zijn later samengevoegd tot Pulanka. Sinds die tijd is Pulanka een soort geuzennaam geworden.

Outdoordesign kwam er al snel achter omdat ik de pulka naar eigen ontwerp had gebouwd. Later heb ik Landschapstechniek gestudeerd, wat uiteindelijk ook onder ‘outdoor-design’ valt.
Langzaam maar zeker werd Pulanka Outdoordesign een soort onderhandse term voor mijn buitensport activiteiten.

Wat is het voor bedrijf?

Pulanka Outdoordesign verwijst naar buitensport, in zijn algemeenheid……lopen, klimmen, fietsen, (zee) kajakken, e.d.
In de loop der jaren heb ik vele, vele reizen geleid in binnen en buitenland. Wat mij elke keer weer opviel was hoe mensen na een paar dagen volledig tot zichzelf kwamen, opener werden, kwetsbaarder in positieve zin.

Als coach heb ik hiervan de waarde ingezien. Mijn visie is dat coaching en buitensport zeer goed samen gaan….en dat is precies wat ik met mijn bedrijf wil!