Linkjes

Hieronder vind je linkjes naar websites de ik leuk vind.
Ik realiseer me dat de linkjes hieronder kunnen verwijzen naar commerciële sites. Toch heb ik ze er wel in opgenomen omdat het mijn interesse heeft. Ik wordt hier niet voor betaald en het heeft voor mij geen commerciële doeleinden.

Over de foto hierboven:
Een van mijn hobby’s is boogschieten. Op de afbeelding laat ik mijzelf zien met een rubber hert waarop ik geschoten heb. Uiteraard zal ik dit nooit doen met levende dieren. Ik heb in alle opzichten respect voor het leven en zal nooit (dieren)leed veroorzaken voor mijn eigen plezier.
Daarom schiet ik op rubber dieren.


Klik op de onderstreepte titel.
Alle linkjes openen in een nieuw tabblad.

NIVON Bergsport Amsterdam
Dit is de berg- en buitensport groep waar ik van 1981 ben aangesloten. Een leuke club ongeordende vrijwilligers die het jaar rond activiteiten organiseren.

Tschum
Dit is een eenmans atelier dat kleinschalig én kleine tenten maakt. Terug naar de katoenen eenstokker. Het zijn mooi gemaakte praktische tentjes.
Ik heb zelf de KAMA 1P,  de lichtgewicht uitvoering, een heerlijk ding.

MLD
Nog een tenten fabrikant: Moutain Laura Design.
Een hele andere filosofie want dit gaat om super lichtgewicht tenten. Ik bezit zelf de Trailstar….en superfijne tent die enorm stormvast en toch ruim is.

Boogwereld
Dit is een site waar alle activiteiten op zijn verzameld voor wat betreft het veldschieten (handboog). Er zit een kalander bij in waarin alle verschietingen zijn opgenomen. Ik ga zelf naar diverse 3D verschietingen…en leuke hobby!

3D Schietbaan De Vrijhof
Dit is een 3D boogschietbaan in Warnsveld. De baan ligt op een oud landgoed en het is een prachtige omgeving om de dag door te brengen. De gastvrijheid is fantastisch.

Styrian Archery
Dit is ook een klein en sympatiek atelier waar de eigenaar prachtige handbogen maakt. Zijn specialiteiten zijn de zogenaamde Hill-style bogen. Omdat ik zelf ook het liefst met mijn Hill-style boog schiet, zit ik soms verlekkerd naar zijn prachtige bogen te kijken.

Sybren
Sybren is een vriend van me die veel foto reizen heeft gemaakt en daarvan de meest prachtige foto’s op zijn website heeft staan. Tevens heeft hij op zijn website een paar reisverslagen van tochten die we samen hebben gedaan.

EV Mobility
Dit is een bedrijf dat de auto forens als doelgroep heeft. Het doel is om zoveel mogelijk auto bestuurders in hun ‘LEF’ te krijgen. Natuurlijk is dat hun verdienmodel, maar het gaat wel uit van ideologie. De LEF is een klein elektrische wagentje waarmee op de fietspaden gereden mag worden. Ideaal voor woon-werk afstanden rond de 20km.
De gemiddelde woon-werk afstand is 22.7km (https://www.cbs.nl/nl-nl/achtergrond/2018/11/woon-werkafstanden-2016).

Tilak
Dit is een klein Tsjechisch bedrijf dat prachtige outdoor kleding maakt. De kwaliteitsstandaard is hoog, vergelijkbaar met de topmerken als Mountain Hardware, Arcteryx, RAB, Patagonia e.d. Het speciale is dat zij ook parka’s en anoraks maken van Ventile katoen, een van de alternatieven van Gore-Tex.
Ik bezit zelf de Odin Anorak van Ventile…..en fantastisch ding dat ik bij weer en wind draag en me nooit in de steek heeft gelaten.
Als je wilt weten wat Ventile katoen is….klik hier

Nikwax Analogy
Een ander alternatief voor Gore-Tex: Analogy van Nikwax.
Wederom een typisch Engelse uitvinding (net als Ventile) die in de loop der decennia zijn waarde heeft bewezen.
Ik bezit zelf een anorak en een parka van Analogy…..ook dit is fantastisch en betrouwbaar spul. Wel is de snit typisch Engels (beetje plomp dus) en daar moet je wel van houden. Super praktisch…..dat dan weer wel.

Jerven Fjellduken

Een Fjellduken is een Scandinavisch woord voor een soort bivakzak.
Letterlijk vertaald is Fjellduken ‘Bergdoek’.  Er zijn veel fabrikanten die dergelijke bergdoekjes maken, maar de fabrikant Jerven heeft er iets speciaals van gemaakt.
Jerven (vertaald: veelvraat) heeft een veelzijdig stuk stof van gemaakt dat niet te vangen is in een tarp/bivakzak/poncho of wat dan ook…maar het werkt in alle gevallen. Ik heb zelf de “Hunter” en als ik in de winterperiode op stap ga……heb ik dat ding altijd in mijn rugzak. Ik ga niet meer op stap zonder.
Als we in de zomer ’s avonds voor de tent zitten en het begint af te koelen…. is dat ding steevast gekaapt door mijn vrouw “omdat ie zo lekker warm is”.
Afijn, doe er je voordeel mee.

Het is erg lastig om er in Nederland aan te komen en om aan Nederlandstalige reviews te komen. Als je hierover informatie wit, kan je altijd contact met me opnemen.
Als je een wilt aanschaffen, dan kan dat niet via de site van Jerven zelf (Noorwegen is geen EU…en ze leveren alleen binnen Noorwegen). In Zweden zit Baltic Products die zeer vriendelijk en klantgericht is.
Je kan voor elke vraag en levering contact met hun opnemen.